Страхотни новини: Xiaomi Carrobot head-up дисплей има гласово управление и страхотни цени

Xiaomi участва активно в автомобилния сегмент с марката си 70mai, където предлага основно бордови камери. С марката Carrobot обаче те представиха много интересен продукт, който повишава безопасността при шофиране.

Как работи ?

Главният дисплей по същество представлява прожектиране на информация за скоростта или навигацията директно върху стъклото, което предотвратява разсейването.

Тук се появява head-up дисплеят, а този на Carrobot има собствено стъкло, както и гласово управление и управление с приложения.

Нивото на яркост се регулира и от само себе си, в зависимост от яркостта на околната среда. Производителят твърди, че яркостта му е 20 пъти по-висока от тази на смартфоните.

Перфектна проекция на изображението

Подготвителният дисплей се състои от основа, в която са скрити чиповете и всички интелигентни функции, и не на последно място от самото прожекционно стъкло. Размерът на този дисплей е 9,5″.

Захранването му се осъществява чрез класически 12 V автомобилен щепсел. Незначителен недостатък е, че не съдържа резервна батерия, когато двигателят е изключен.

Управление с глас и чрез приложението

Производителят споменава по-специално усъвършенствания гласов контрол, който използва алгоритъма Spitzer. Той се грижи не само за по-доброто разпознаване на речта, но и за по-бързата обработка на заявката.

Това дава възможност за удобно задаване на адреса на местоназначението глас а Carrobot поддържа и навигация на място, например в ресторанти, барове и други предприятия.

Налице е и контрол на приложенията Mijia, където можете да настроите навигация или дори да пуснете музика. Работи с Wi-Fi.

Машинно обучение

Продуктът е свързан с облака, откъдето изпраща информация и също така използва машинно обучение. След това функцията POI (Point of Interests) може сама да предложи къде да отидете.

OBD кутия. Тази кутия може да се свърже към основния конектор в автомобила, чрез който се свързва и диагностиката на автомобила.

Благодарение на функцията OBD дисплеят показва не само данни за скоростта, но и данни за текущия разход, оборотите на двигателя или индикатори и предупреждения, които също се показват на арматурното табло.

Информацията е споделена от: https://xiaomiplanets.com/