Xiaomi обяви официалната дата на пускане на първия си електрически автомобил

19 ОКТОМВРИ 2021

Проектът за първия електрически автомобил от Xiaomi набира скорост. Компанията работи усилено върху това, но все още е далеч от масовото производство.

Няма да е толкова близо

Оригинална информация те показаха още в началото на 2022 г., но реалността е другаде. Очевидно е, че обществото наистина се интересува от този проект. Както главният изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун информира за портала Reuters , Xiaomi Auto трябва да започне масово производство през първата половина на 2024 г.

Това означава, че можем да видим първите превозни средства по пътищата още в края на тази година или началото на 2025 г. Първите бройки определено ще се карат първо в Китай.

Освен това компанията информира, че монтажната линия ще се намира в Пекин, така че приемаме, че ако компанията представи този електрически автомобил, то поне първоначално ще бъде предназначена изключително за вътрешния китайски пазар.

Компанията не иска да прибързва със своя автомобилен проект

Xiaomi вече инвестира 10 милиарда долара в проект за нов електрически автомобил и тази сума ще се увеличава с годините. Следователно е логично той да иска да изведе първокласен продукт на пазара.

През годините той ще се опита да елиминира всички грешки и недостатъци, които възникват по време на тестването. Компанията винаги е била известна с отличното си съотношение цена-качество. И в този случай трябва да е така.

Акциите на Xiaomi скочиха с 5,4% до HK $ 22,50. Това е най-голямото дневно процентно увеличение от 12 май. Чудим се дали Xiaomi иска да построи сама първата си електрическа кола или ще се свърже със съществуваща автомобилна компания.

Знаем, че в началото на септември Xiaomi регистрира своя  Xiaomi Automobile и вече има поне 300 служители и поне 20 кандидати за други позиции.

Информацията е споделена от: https://xiaomiplanets.com/xiaomi-has-released-the-official-release-date-of-its-first-electric-car/